Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ανδρέας Κυριακού

Kyriakou-300

Ο Ανδρέας Κυριάκου κατάγεται από την Αμμόχωστο της Κύπρου. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου και είναι κάτοχος Master οf Science του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στη Μηχανική των Συστημάτων. Εργάστηκε ως Σύμβουλος Πληροφορικής μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, διευθυντής Ποιότητας και ασχολείται ερασιτεχνικά με τη Ζωγραφική. Έγραψε οκτώ μυθιστορήματα, το «Εραστές Ονείρων» είναι το όγδοο μυθιστόρημά του.
Τα άλλα επτά είναι: Το «Ηλιοβασίλεμα» των εκδόσεων Αγγελάκη (2018), «Το σταυροδρόμι της βίας» των εκδόσεων Αγγελάκη (2015), «Ο κύκλος του μεταξιού» που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2005 από τις εκδόσεις Γκοβόστη και τιµήθηκε με το πρώτο βραβείο βιβλίου 2007 της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, το «Οι πανοπλίες αλλάζουν χέρια» των εκδόσεων Αλεξάνδρεια που κυκλοφόρησε το 2007 με επιδότηση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, «Το βιβλίο των προσώπων» των εκδόσεων Σαββάλα 2010, η «Οδός Αισχύλου-Αμμόχωστος» των εκδόσεων Ίαµβος 2014 και «Το πέρασµα στην έβδομη ευτυχία» ανέκδοτο.
Στις 12/3/2017 το βιβλίο «Οι πανοπλίες αλλάζουν χέρια» βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό Όμιλο Κυπρίων υπό την αιγίδα της UNESCO και του Υπουργείου Παιδείας Κύπρου με το Α΄ Βραβείο βιβλίου και «Βιβλίου της Χρονιάς 2017». Η UNESCO του απένειμε τιμητικό έπαινο για την προσφορά του στον Πολιτισμό. Α΄ Βραβείο βιβλίου πήρε και για το «Ηλιοβασίλεμα», εκδόσεις Αγγελάκη 2018.
Είναι συντονιστής του Συνδέσμου Αμμοχωστιανών Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

SOCIAL