Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Δήμητρα Πασπαλά

ΦΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΣΠΑΛΑ

Ονοµάζοµαι Πασπαλά Δήµητρα και είµαι 40 ετών. Γεννήθηκα και µεγάλωσα στον Μανταµάδο της Μυτιλήνης και στα είκοσί µου χρόνια, έβγαλα φτερά για την Αθήνα, για σπουδές στο Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών.
Με τον άντρα µου, αργότερα, αποφασίσαµε να ριζώσουµε, στα σύνορα της Κερατέας και του Λαυρίου. Eκεί γεννήθηκαν τα δύο µας παιδιά, ένας µικρούλης ήλιος και µια νια σελήνη, που φωτίζουν τις µέρες και τις νύχτες µας.
Δουλεύω ως Γεωπόνος στον Ανθοκοµικό Συνεταιρισµό, για να µπορώ να στολίζω τις µέρες µου µε χρώµα, πέταλα και άνθη.
Η ζωή µου ένα παιχνίδι ισορροπίας µε το ένα πόδι στην ευλογηµένη γη της Μυτιλήνης και το άλλο, απέναντι, µε µια θάλασσα ανάµεσα κι άπειρους δεσµούς-γέφυρες.
Η σχέση µου µε το κεφάλαιο «βιβλίο», ξεκινάει από πολύ µικρή, από τότε που θυµάµαι τον εαυτό µου. Πολύ διάβασµα, πολλά βιβλία, αµέτρητα τετράδια και στυλό, ίσα για να µπορώ να αποτυπώνω την ψυχή µου. Γιατί το γράψιµο είναι καθηµερινότητα, είναι ανάγκη κι αγάπη ακριβή και ανεξάντλητη.
Τούτη η απόπειρα υπήρχε µέσα µου χρόνια τώρα. Μέχρι που σιγά-σιγά άρχισε να ξεδιπλώνεται στο χαρτί και στο πληκτρολόγιο. Ταξίδεψα πίσω στο χωριό, ταξίδεψα στον χρόνο. Στις αρχές του προηγούµενου αιώνα. Δανείστηκα πολλά από την ιστορία του τόπου µου, έτσι όπως την άκουσα, τη διάβασα και την αφοµοίωσα µέσα µου. Κι όπως τα νιώθω πλέον, µετά απ’ όλα αυτά που γεννήθηκαν µε την προετοιµασία των σελίδων που σας στέλνω, είναι σαν να γεννήθηκα, και να ανατράφηκα, για να τις αποτυπώσω στο χαρτί.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

SOCIAL