Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γιωργιος Μανιος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΟΣ ΦΩΤΟ

O Γιώργος Μανιός γεννήθηκε στον Βοτανικό και τελείωσε το Γυμνάσιο, και το Λύκειο στο Θησείο και τα Πετράλωνα, συνοικίες, γύρω και κάτω από την Ακρόπολη. Είναι ταπητοκαθαριστής, αλλά ο βαρύς ίσκιος του ιερού βράχου, δεν τον άφησε ανεπηρέαστο. Ασχολήθηκε με την ποίηση και τη μουσική ως συνθέτης και στιχουργός και είναι όπως δηλώνει, αυτοδίδακτος και εραστοτέχνης. Τα τρία τελευταία χρόνια, έκανε σημαντικές γι' αυτόν συνεργασίες και κυκλοφόρησαν τα πρώτα τραγούδια του με την ogdoo music και την fm records. Η ποιητική συλλογή «Ταξίδια του νου» με τον εκδοτικό οίκο Αγγελάκη, ήταν η πρώτη του επίσημη παρουσία στον χώρο της ποίησης το 2018.

Ποιήματά του μεταφράστηκαν στα Ουκρανικά. Δημοσιεύτηκαν στον Ουκρανικό τύπο και η Ανθολογία Σύγχρονης Ελληνικής ποίησης που συμμετείχε, παρουσιάστηκε στην  Ένωση Συγγραφέων της Ουκρανίας τον Ιούνιο του 2019 και τον Σεπτέμβρη είχε την τιμή να είναι ένας από  τους τρεις Έλληνες ποιητές που βραβεύτηκαν στο Κίεβο. Η ποιητική συλλογή  του  «ΠΤΩΧΑΛΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΟΠΟΙ» είναι η δεύτερη που κυκλοφορεί το 2019. Την ίδια χρονιά ανεβάζει με επιτυχία στο θέατρο 'ΡΟΕΣ' το πρώτο του θεατρικό  «Σε Βάθος χρόνου»  βασισμένο σε ποιητικά κείμενα και τραγούδια δικά του και του λογοτέχνη Ηλία Παπακωνσταντίνου.

Το 2020 βραβεύεται από σημαντικούς φορείς της τέχνης και του πολιτισμού για την ποίηση και τα τραγούδια του. Το 2021 κυκλοφορεί η τρίτη ποιητική συλλογή του «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ή ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ;» και το βιβλίο «SILVER ALERT στη ζωή και τον έρωτα» όλα από τις εκδόσεις Αγγελάκη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

SOCIAL