Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ιωάννης Κ. Σταυρίδης

Stavridis

Ο κ. Ιωάννης Κ. Σταυρίδης είναι ομότιμος καθηγητής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας από τη Β' Προπαιδευτική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός») και την ειδικότητα της Αιματολογίας από τη Βασιλική Μετεκπαιδευτική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Νοσοκομείο “Hammersmith”).

Ανακηρύχθηκε υφηγητής Παθολογίας και ακολούθως εξελέγη τακτικός καθηγητής Φυσιολογίας. Έχει διεθνώς πρωτοποριακό ερευνητικό έργο στον τομέα της Γενετικής Μηχανικής. Πρώτος μετέφερε γονίδια σε ανθρώπινα κύτταρα, στα πλαίσια θεραπείας της μεσογειακής αναιμίας. Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων. Συνέγραψε δύο βιβλία Αιματολογίας, μία δίτομη Φυσιολογία του ανθρώπου, εγχειρίδιο για τη θρόμβωση και ινωδόλυση, καθώς και μονογραφία με θέμα την οξείδωση, ως αιτιολογικό μηχανισμό της καρκινογένεσης (έκδοση springer). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.

Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Έρευνας. Ίδρυσε το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας και Βιοτεχνολογίας. Είναι κάτοχος ευρεσιτεχνιών για βιολογικά φίλτρα. Οι φιλοσοφικές του ανησυχίες αφορούν τους μηχανισμούς δημιουργίας της ζωής (από τη γένεση μέχρι τη δημιουργία της ζωής).

Έχει εκδώσει πολλά επιστημονικά συγγράμματα στην ελληνική και αγγλική βιβλιογραφία, καθώς και λογοτεχνικά κείμενα σε βιβλία που αναφέρονται στη δημιουργία της ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

SOCIAL