Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Κάλλια Μ. Χυτήρογλου

kallia-300

Η Κάλλια Μ. Χυτήρογλου γεννήθηκε, σπούδασε (απόφοιτος του τμήματος
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ της ΑΣΟΕΕ), εργάστηκε και ζει σήμερα στην Αθήνα.
Την δεκαετία του ’80 έζησε στην Γερμανία, όπου ασχολήθηκε με την μελέτη και αρχειοθέτηση αρχαίων ελληνικών νομισμάτων σε ιδιωτικές συλλογές.
Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ενώσεως Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος.
Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: Θωπείες ονείρου, Επιθυμίες Φωτιάς, εκδ. Περγαμηνή, Ίχνη Γραφής, εκδ. Αγγελάκη, ένα παραμύθι Οι νύχτες στη Σαμαρκάνδη, εκδ. Αγγελάκη, τέσσερα ταξειδιωτικά βιβλία: α. Ο Χιμαιροκυνηγός, περιπλανήσεις από τον Βόσπορο έως το Αραράτ – Α΄ Πανελλήνιο βραβείο ταξειδιωτικής λογοτεχνίας – εκδ. Πιτσιλός, β. Εσπερία Οδός, ταξειδιωτικό ημερολόγιο, εκδ. Πιτσιλός, γ. Δρόμοι της Ανατολής, 5 ταξείδια – Ουζμπεκιστάν, Ινδία, Συρία, Μαρόκο, Ανδαλουσία, εκδ. Αγγελάκη, δ. Μαθήματα Ιστορίας και Γεωγραφίας Ταξειδεύοντας, εκδ. Αγγελάκη.
Το 2016 κυκλοφόρησε το ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ με περισσότερα από 6.500 λήμματα.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα για το αρχαίο νόμισμα και το χειροποίητο χαλί και έχει συμμετάσχει σε συλλογικούς τόμους με ποιήματα και κείμενα. Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε με κείμενο και φωτογραφία σε περιοδικά ταξειδιωτικού ενδιαφέροντος. Αφού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο του εμπορίου εργαζόμενη στην οικογενειακή επιχείρηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, τα τελευταία χρόνια απασχολείται με το δημιουργικό κομμάτι και την γενική εποπτεία εκδόσεων.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

SOCIAL