Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μιχάλης Κώττης

Kotis-300

Ο Μιχάλης Γ. Κώτης γεννήθηκε στη Ρόδο το 1939 από πατέρα Καλύμνιο και μητέρα Τηλιακιά. Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Καραφυλλάκη, πατέρας τριών παιδιών και παππούς πέντε εγγονιών.Σπούδασε δάσκαλος στην Π.Α. ΡΟΔΟΥ και μετεκπαιδεύτηκε στο Μ.Δ.Δ.Ε. Υπηρέτησε ως δάσκαλος και ως Διευθυντής σε όλους τους τύπους Σχολείων, ως Βοηθός Επιθεωρητή, ως Προϊστάμενος και ως Σχολικός Σύμβουλος από το 1984 μέχρι και το 1997 (στις Περιφέρειες Β΄ και Δ΄ Ρόδου) που συνταξιοδοτήθηκε.Ανέπτυξε αξιόλογη δραστηριότητα στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα. Ως εκπαιδευτικός με τη συμμετοχή του σε επιστημονικά Συνέδρια και Σεμινάρια και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Παιδείας Δωδεκανήσου επί πολλά χρόνια. Και ως μέλος της κοινωνίας σε Συλλόγους, Σωματεία, Επιτροπές και Συμβούλια. Εκεί, όμως, που ιδιαίτερα ξεχώρισε ήταν στη διεξαγωγή επιστημονικών Ερευνών (8 συνολικά) και στη συγγραφή βιβλίων. Δέκα επιστημονικών και τριάντα λογοτεχνικών, ήτοι: Επτά Μυθιστορήματα (βιβλία 7), δώδεκα Νουβέλες (βιβλία 2), εβδομήντα έξι Διηγήματα(βιβλία 5) και  δεκαέξι Ποιητικές Συλλογές (βιβλία 16). Από αυτά έχουν εκδοθεί 9 επιστημονικά, 5 λογοτεχνικά και περίπου 260 δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και περιοδικά. Σε λίγους μήνες θα δουν το φως της δημοσιότητας άλλες 3 ποιητικές Συλλογές.Για τις επιστημονικές και λογοτεχνικές του επιδόσεις και για την προσφορά του γενικά στα Γράμματα και τον Πολιτισμό έχει διακριθεί με δεκάδες Βραβεία, Επαίνους και Πλακέτες από αξιόλογα Πνευματικά Κέντρα – Ελληνικά και Διεθνή.

Ξεχωρίζουν τα  Πανελλήνια Βραβεία (7 στην Πεζογραφία – 1 Πρώτο, 2 Δεύτερα, 3 Τρίτα και 1 Έπαινος), και (4 στην Ποίηση – 1 Δεύτερο και 3 Έπαινοι).

Με τη Λογοτεχνία ασχολείται συστηματικά πάνω από μισό αιώνα. Χαρακτηρίζεται από πολλούς ένας από τους πολυγραφότερους και αξιολογότερους Δωδεκανήσιους συγγραφείς.

Σήμερα είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (πρόσφατα και για 2 χρόνια Έφορος Βιβλιοθήκης), της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου, της Ένω-σης Καλυμνίων Αττικής και του Πνευματικού Κέντρου Καλύμνου.

Είναι συνταξιούχος Εκπαιδευτικός και ασχολείται αποκλειστικά με τη Λογοτεχνία.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

SOCIAL