Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Νέλλη Λαγάκου

noimage742

Η Νέλλη Β. Λαγάκου γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας και έμεινε εκεί μέχρι που ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Απεφοίτησε από το Χαροκόπειο Α.Σ.Ο.Ο. Για μερικά χρόνια έζησε, σπούδασε και εργάστηκε στις Η.Π.Α. Επί σειρά ετών δίδαξε στο Χαροκόπειο Α.Σ. Ο. Ο. και στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε επί οκτώ έτη Σχολική Σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Με την ποίηση ασχολείται από τα παιδικά της χρόνια αλλά η πρώτη της συλλογή εξεδόθη το 1979. Για την ποίηση πιστεύει ότι είναι γι 'αυτή ένα θείο δώρο και μία ανεκτίμητη προσφορά. Μέσα σ' αυτή μπορεί κανείς να βρει έναν κόσμο ομορφιάς και να ζήσει στιγμές αγωνίας και θλίψης, απέραντης γαλήνης και ανθρώπινης πληρότητας.
Ασχολήθηκε επίσης με επιστημονικό έργο, μελέτες, δοκίμια, έρευνα, σχολικά βιβλία (με ανάθεση του Υπουργείου Παιδείας) και συνέγραψε βιβλία για τους φοιτητές του Χαροκοπείου Α.Σ.Ο.Ο., καθώς και κείμενα παιδαγωγικού, λαογραφικού και λογοτεχνικού χαρακτήρα.
Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της Αμφικτιονίας Ελληνισμού καθώς και πολλών πολιτιστικών οργανώσεων.
Έχει συνεργαστεί με την τηλεόραση, ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά.
Τα ενδιαφέροντα της όμως δεν περιορίζονται μόνο στη συγγραφή, αλλά και σε καθετί που αγγίζει τον ανθρώπινο προβληματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

SOCIAL