Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Σοφία Αδαμίδου

ΦΩΤΟ ΑΔΑΜΙΔΟΥ

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθήνας, πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκησης και Οικονομίας (ΤΕΙ) Αθήνας και του Κολεγίου Δημοσιογραφικών Σπουδών. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος του πολιτιστικού τμήματος του «Ριζοσπάστη», στην ΕΤ1, στη ΝΕΤ, τον ΑΝΤ1 και τον 902 TV.
Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές «Υπάρχει μια χώρα που σου μοιάζει» και «Στην αγορά του χρόνου ανειδίκευτη».
Έργα για το θέατρο: «Σωτηρία με λένε» (βασισμένο στη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου), «Πέρασα με κόκκινο» εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο της Κατερίνας Γώγου, «Ήλιος στην πέτρα», «Αρης» (βασισμένο στη ζωή του Αρη Βελουχιώτη), «Τζένη και Μαρξ» (βασισμένο στην αλληλογραφία του Καρλ και της Τζένης Μαρξ), «Αφήστε μου την Άνοιξη» κ.ά.
Θεατρικές διασκευές: «Κατάδικος» του Κωνσταντίνου Θεοτόκη, «Πού είναι η μάνα σου μωρή» της Δήμητρας Πέτρουλα, «Οδός Αβύσσου, αριθμός 0» του Μενέλαου Λουντέμη, «Άνθρωποι και ποντίκια» του Στάινμπεκ, «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του» του Ντάλτον Τράμπο.
Για το θεατρικό έργο της «Ο πόνος είναι άντρας» (βασισμένο στη ζωή του Γιαννούλη Χαλεπά), βραβεύτηκε στον διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού (2010).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

 

SOCIAL