Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βασίλειος Κούβελας

kouvelas

Ο Βασ. Κούβελας γεννήθηκε στο Αριστοδήμειο Μεσσηνίας, όπου έκανε τη στοιχειώδη εκπαίδευσή του. Φοίτησε και αποφοίτησε από το Α’ Γυμνάσιο Αρρένων Καλαμάτας. Σπούδασε κλασική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. σπούδασε στη Δυτ. Γερμανία Αρχαία Ελληνική και Λατινική Φιλολογία. Στο Πανεπιστήμιο της Βόννης εξεπόνησε διδακτορική διατριβή με τον τίτλο «Humanistische Werte in Vergils Aeneis. Ανθρωπιστικές αξίες εις την Αινειάδα του Βεργιλίου», εγκριθείσα τον Ιούλιο του 1972 από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόννης. Είναι κάτοχος πτυχίου Γερμανικής γλώσσας και Φιλολογίας, καθώς και Μάστερ Λατινικής Φιλολογίας.
Υπηρέτησε στην Ιδιωτική, προ της στρατιωτικής του θητείας και μετά από αυτή στη Δημόσια Μέση Εκπαίδευση, στην οποία διήλθε όλες τις βαθμίδες της εκπ/κής ιεραρχίας: Γυμνασιάρχης, Λυκειάρχης και Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτ. Εκπ/σης Δυτ. Αττικής.
Ως δημόσιος λειτουργός υπηρέτησε σε πολλά σχολεία της χώρας: Γυμνάσιο Πύλου, Β’ Λύκειο Αρρένων Αιγάλεω, Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων, Βαρβάκειος Πρό- τυπος Σχολή. Δίδαξε επίσης στο ΠΕΚ Δυτ. Αττικής, το οποίο ο ίδιος ίδρυσε ως Προϊστάμενος της Δ/νσης Δευτ. Εκπ/σης Δυτ. Αττικής.
Ο Β. Κούβελας δεν αποχωρίστηκε την έδρα αφ’ ης περάτωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο. Τα ειδικότερα επιστημονικά διαφέροντά του είναι η Ελληνική και Λατινική Γλωσσολογία. Το Ετυμολογικό Λεξικό του της Λατινικής είναι το μοναδικό στην Ελληνική Γραμματεία. Η εκπ/κή δράση του και οι παιδαγωγικές και διδακτικές του αρχές περιέχονται στο ανάλογο κεφάλαιο του παρόντος βιβλίου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

SOCIAL