Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Εκτύπωση

Τα Ελληνικά Σωματεία στην Αίγυπτο

με μεταφορικά Αποστολή στη διεύθυνση για 2,50 €
Βασική τιμή με ΦΠΑ 18,00 €
Τιμή πώλησης 16,20 €
Περιγραφή

Στο βιβλίο αυτό καταγράφονται όσα στοιχεία μπόρεσαν να συλλεχτούν σχετικά με τα σωματεία που ίδρυσαν οι Αιγυπτιώτες Έλληνες κατά τη διάρκεια της νεότερης παρουσίας τους στη Νειλοχώρα, σε μια χρονική έκταση περίπου 160 ετών.
Σωματεία που διαχωρίζονται σε συλλόγους, συνδέσμους, αδελφότητες, ομίλους και ενώσεις κάθε λογής, με δράση που εκτείνεται σ΄ ένα μεγάλο φάσμα εκφάνσεων της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των Ελλήνων στην Αίγυπτο. Παράλληλα, αναφέρονται ενδεικτικά διάφορες επιτροπές, που συστάθηκαν κυρίως για πατριωτικούς και φιλανθρωπικούς λόγους, καθώς και ιδρύματα, όπως ορφανοτροφεία και γηροκομεία, που αποτελούν μια διαφορετική κατηγορία από τα εκπαιδευτικά και άρα θα έπρεπε να συμπεριληφθούν σε τούτη την εργασία. Τέλος, και πάλι ενδεικτικά, καταγράφονται μερικά διεθνή σωματεία στα οποία οι Έλληνες είχαν τον πρώτο ρόλο είτε ως απλά μέλη, είτε στελεχώνοντας τα Διοικητικά Συμβούλια τους.
Λέγεται πως τα επιτεύγματα του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού σ΄ ένα τόσο μικρό σχετικά χρονικό διάστημα αποτελούν σπάνιο, αν όχι μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία του Απόδημου Έλληνα. Η καταγραφή σε τούτο το πόνημα περί των 800 σωματείων, πράγματι αποτελεί μια σημαντική ένδειξη προς επίρρωση τούτης της άποψης.

ISBN:
978-618-5011-99-4
Ημ. Έκδοσης:
2015
Βιβλιοδεσία:
Χαρτόδετο
Διαστάσεις:
24x17cm
Αριθμός Σελίδων:
566

SOCIAL