Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Εκτύπωση

Χειραψία με την αθανασία

με μεταφορικά Αποστολή στη διεύθυνση για 2,50 €
Βασική τιμή με ΦΠΑ 12,00 €
Τιμή πώλησης 10,80 €
Περιγραφή

Αγαπητέ αναγνώστη, το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, περιλαμβάνει ποιήματα τα οποία αναφέρονται στα αναπάντητα υπαρξιακά και μεταφυσικά ερωτήματα που βασανίζουν τον άνθρωπο αφ΄ ότου εμφανίστηκε στη γη: Από πού ερχόμαστε και πού φτερά ανοίγουμε όταν τα μάτια κλείσουν; Ποιος ο προορισμός της γήινης πορείας μας; Υπάρχει ανώτατο Ον που ορίζει τα πάντα; Είναι ο άνθρωπος δημιούργημα του Θεού ή είναι μόνος μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος από όπου ξεπήδησε τυχαία; Είναι ο θάνατος οριστική ανυπαρξία ή αρχή άλλης ζωής; Οι τρεις παράγοντες γνώση, κρίση και πίστη φαίνεται να διαμορφώνουν εξατομικευμένες απόψεις για τα θέματα αυτά, οι οποίες διαφέρουν φυσικά από άτομο σε άτομο.

Για θεματολογικούς λόγους το βιβλίο περιλαμβάνει δύο μέρη: Το πρώτο «Δίψα αιωνιότητας» που διεξέρχεται το θέμα της αθανασίας και το δεύτερο «Η ηχώ της απουσίας» που αναφέρεται στον αντίχτυπο της απώλειας αγαπημένου προσώπου, με την επώδυνη διαδικασία των σταδίων του πένθους. Και στα δύο μέρη θίγονται βασικοί τομείς της ανθρώπινης ύπαρξης και ξεδιπλώνονται οι αντιθέσεις που κρύβει η ζωή: Το φως και το σκοτάδι, η ζωή και ο θάνατος, το δίκαιο και το άδικο, οι χαμένοι αγώνες και οι κερδισμένοι, η σχετικότητα του χρόνου, η αιωνιότητα, οι χαρές που γονιμοποιούν και οι λύπες που γεννούν.

Όπως είναι φυσικό, δεν είναι δυνατόν τα ποιήματα να δώσουν  απαντήσεις για την αθανασία και τις άλλες υπαρξιακές και μεταφυσικές ανησυχίες. Αναμοχλεύοντας όμως αναπάντητα ερωτήματα, δυνατόν να προκαλέσουν προβληματισμό, απογοήτευση ή ακόμα και αισιοδοξία με ανάλογη παραγωγή στοχασμών και συναισθημάτων

ISBN:
978-960-616-256-5
Ημ. Έκδοσης:
Φεβρουάριος 2022
Βιβλιοδεσία:
Χαρτόδετο
Διαστάσεις:
17Χ24cm
Αριθμός Σελίδων:
144

SOCIAL