Menu
Your Cart
Με αγορές 20€ δωρεάν τα μεταφορικά

Ροδοπούλου – Ρόζου Σούλα

Ροδοπούλου – Ρόζου Σούλα

Λατρεύω με πάθος τις ηλιόλουστες μέρες και τις ώρες του μεσημεριού. Σήμερα βρήκα την εξήγηση. Ναι, γεννήθηκα μια ζεστή μέρα του Αυγούστου, καταμεσήμερο, στο Βραχάτι Κορινθίας κι είχε δεκάξι ο μήνας. Ο πατέρας μου πολυάσχολος με δήλωσε στις 21. Εμένα μια ζωή, μου γιόρταζαν τα γενέθλια την άλλη μέρα της Παναγίας. Έφτιαχνε η μάνα μου επί 18 χρόνια ένα απίθανο παγωτό, που όσοι το γευτήκαμε το θυμόμαστε. Τη γεύση του αναζητούμε ακόμη.

Με ήθελαν αγόρι και πήρα το μήνυμα απ’ την κοιλιά της μητέρας μου. Δεν άφησα πέτρα στην πέτρα, βυθό για βυθό, γαϊδούρι, μουλάρι, άλογο σε ησυχία. Σούλος ο γεννίτσαρος, ένα απ’ τα πολλά μου παρατσούκλια.

Ήθελα πάντα τις πρωτιές, απόδειξη, πως ανήκα κι εγώ στην ελληνική φυλή.

Τελείωσα την Παιδαγωγική Ακαδημία Ψυχικού. Ειδικεύτηκα στα κωφά παιδιά. Δασκάλεψα σε πολλά μέρη της πατρίδας μου και τελείωσα την καριέρα μου ως Σχολική Σύμβουλος στα Καλάβρυτα.

Στην Ελλάδα του πολιτισμού, όλοι κάπου πρέπει να προσφέρουμε, γι’ αυτό οι Έλληνες ανήκουν σε σωματεία, όπου κατά κανόνα κυριαρχούν οι συνταξιούχοι. Δημιουργοί ενός νέου έπους. Κρατούν τον πολιτισμό της χώρας. Οι νέοι δεν προφταίνουν. Οι πολυεθνικές τούς τρώνε το οκτάωρο. Ψοφούν στη δουλειά. Ούτε παιδιά δεν προλαβαίνουν να κάνουν.

Μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών. Μην τρομάζετε με τη λέξη εθνικός –ή –ό, είναι πολύ ωραίο επίθετο, το δήλωσε κι ο Σολωμός. Στο Δ.Σ. της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Αχ αυτές οι γυναίκες... δυστυχισμένες ή ευτυχισμένες στηρίζουν τον κόσμο. Μέλος του Συλλόγου προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων. Έχω πάρει πέντε βραβεία και τρεις επαίνους. Δεν προσπαθώ γι’ άλλα.

Έχουν εκδοθεί 24 βιβλία μου για μικρούς και μεγάλους από διάφορους εκδότες.

Ζωγραφίζω. Επτά ατομικές εκθέσεις μου έχουν παρουσιαστεί.

Έμαθα μόνη μου Αγγλικά, αλλά τα μισοξέχασα, γιατί δεν τα χρησιμοποίησα, όσο έπρεπε.

Έργα της:

Έχουν εκδοθεί 28 βιβλία και δύο στο διαδίκτυο. Κυκλοφορούν τα εξής:

«Με τους Γλάρους», παιδικό, νεανικό μυθιστόρημα, Σύλλογος προς διάδοσιν ωφελίμων βιβλίων.

«Κατά διαταγή της Ειρήνης της Αθηναίας», εκδόσεις Αγγελάκη.

«Έλληνες σε θέσεις κλειδιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», εκδόσεις Αγγελάκη.

«Εγώ, εσύ κι ο πέτρινος κόσμος μας», εκδόσεις Αγγελάκη.

«Ελληνίδες που έζησαν με μουσουλμάνους αξιωματούχους», Βιβλιοφιλία: «Σπανός».

«Το χρώμα του πάθους – Απελλής», εκδόσεις Αγγελάκη.

«Έρωτας υπό διωγμό», εκδόσεις Αγγελάκη.

«Ελληνίδες και ξένες Πριγκίπισσες και Αρχόντισσες», εκδόσεις Αγγελάκη.

Διαδίκτυο ΑΜΑΖΟΝ

«Κι ανεβαίνοντας ψηλά», μυθιστόρημα.

«Το πέτρινο λουλούδι», διηγήματα.


Δασκάλες της Μικρασίας, της Πόλης και της Ανατολικής Θράκης
-10 %
Μια μελέτη για τον σπουδαίο ρόλο που έπαιξαν οι Ελληνίδες δασκάλες στη Μ. Ασία, την Πόλη και την Αν. Θράκη. Η συγγραφέας αναφέρεται στις μορφωμένες δα..
9,90€ 11,00€
Ελληνίδες και ξένες πριγκίππισες και αρχόντισσες
-70 %
Ελληνίδες και Ξένες πριγκίπισσες Από μικρή με γοήτευε η ιστορία. Ένιωθα βαθιά συγκίνηση, όταν διάβαζα μερικά πράγματα γι’ αυτές, τις νεαρές υπάρξεις..
3,60€ 12,00€
Έρωτας υπό διωγμό
-10 %
Θαύμασα το θάρρος και την αποφασιστικότητα της Μελίνας. Δεν άφησε την απελπισία να την κυριεύσει. Αν την άφηνε; Δε θα μπορούσα να γράψω αυτή την ιστορ..
11,70€ 13,00€
Το χρώμα του πάθους
-10 %
Όταν όλοι έφυγαν και η οικία τυλίχτηκε στο σκοτάδι και στη σιωπή, ο Απελλής πήρε στην αγκαλιά του τη Λαΐδα και τη φίλησε τρυφερά. Εκείνη σφίχτηκε επάν..
14,40€ 16,00€
Έλληνες σε θέσεις κλειδιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορείας
-10 %
Αφορμή για να γράψω τη μελέτη μου αυτή στάθηκε το πάθος μου για την ιστορία. Η δυναμική και πρωταγωνιστική παρουσία των Ελλήνων στην ανάπτυξη και στην..
10,80€ 12,00€
Εσύ, εγώ κι ο πέτρινος κόσμος μας
-10 %
Μου ήταν δύσκολο να γράψω ένα ερωτικό μυθιστόρημα. Υλικό υπήρχε άφθονο. Αμέτρητες ερωτικές ιστορίες έχω ακούσει καταπληκτικές. Η ζωή είναι η πιο συναρ..
15,30€ 17,00€
Κατά διαταγή της Ειρήνης της Αθηναίας
-10 %
Τα θέματα έρχονται και χτυπούν την πόρτα των συγγραφέων και διεκδικούν το ενδιαφέρον τους, παραμερίζοντας άλλους προγραμματισμούς και διαθέσεις τους. ..
9,00€ 10,00€
Εμφάνιση 1 έως 7 από 7 (1 Σελ.)
Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies και άλλες τεχνολογίες εντοπισμού για την βελτίωση της εμπειρίας περιήγησης στην ιστοσελίδα μας.