1.    Τι στάθηκε η αφορμή για να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Αφορμή στάθηκε η επαφή μου με νέους ανθρώπους καθώς και η συνειδητοποίηση ότι εκατό διαφορετικά άτομα βλέπουν και αντιλαμβάνονται τα πράγματα με εκατό διαφορετικούς τρόπους. Μέσα από συζητήσεις, είδα πως κάποια προβλήματα φαντάζουν τεράστια και άλυτα και οδηγούν σε απονενοημένες πράξεις. Και κάπου εκεί γεννήθηκαν οι ήρωες του μυθιστορήματός μου, με τα πάθη και τα μυστικά τους.

 

2. Η περιγραφή θυμίζει έντονα ένα κινηματογραφικο-τηλεοπτικό σενάριο; Θα θέλατε να το δείτε στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη; Στοχεύετε σε γυναικείο κοινό;

Φυσικά και θα ήθελα να το δω στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη γιατί θεωρώ πως είναι πράγματι ένα βιβλίο που έχει κινηματογραφικά στοιχεία και του οποίου η πλοκή κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη ως το τέλος.

Ως προς το κοινό, θεωρώ πως αυτό το μυθιστόρημα δεν περιορίζεται στις γυναίκες αλλά μάλλον απευθύνεται σε όλους τους αναγνώστες που αναζητούν ένταση, γρήγορο ρυθμό και μυστήριο.

 

3.    Στο βιβλίο σας μιλάτε για το τυχαίο; Πιστεύετε στη σύμπτωση και την τύχη;

Πιστεύω στις συμπτώσεις, στην τύχη και την ατυχία. Πολλά από τα γεγονότα της ζωής μας δεν θα τα είχαμε ζήσει αν δεν παρουσιαζόταν μια ευκαιρία ή μια αναποδιά. Και πολλές φορές ενώ αντιμετωπίζουμε μια αλλαγή με δυσφορία, στην πορεία, διαπιστώνουμε ότι ήταν σωτήρια.

 

4.    Πώς σας φάνηκε η περιπέτεια έκδοσης του κειμένου σας; Έως ότου γίνει βιβλίο;

Η τύχη έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκδοση του βιβλίου μου. Θυμάμαι ότι είχε μόλις κυκλοφορήσει το νέο μυθιστόρημα της Μαρίας Πρινάρη-Καρκαβατσάκη κι ότι επίσης, την ίδια περίοδο,  – εντελώς τυχαία – γνωρίστηκα με τη συγγραφέα Καίτη Λιανού – Ιωαννίδου. Και οι δυο συνεργάζονταν με τις εκδόσεις Αγγελάκη. Έτσι λοιπόν πήρα την απόφαση να στείλω κι εγώ το μυθιστόρημά μου  σε αυτόν τον  εκδοτικό οίκο και δεν το μετάνιωσα. Ξεκίνησε μια όμορφη συνεργασία για την οποία είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη.

 

5.    Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο όλων των εποχών;

Δεν υπάρχει ένα και μόνο βιβλίο. Στην πραγματικότητα είναι πολλά. Θα αναφέρω κάποια ενδεικτικά:

Ο τελευταίος πειρασμός (Νίκος Καζαντζάκης), Η φόνισσα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης), Το ζαφείρι του Θεού (Ζιλμπέρ Σινουέ), Χαρταετοί πάνω απ΄ την πόλη (Καλέντ Χοσεϊνί), Αλχημιστής (Πάολο Κοέλιο), Το κορίτσι στην ομίχλη (Ντονάτο Καρρίζι)_ κτλ.

 

Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συζήτησή μας!