Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Γιολάντα Πατεράκη

pateraki2

Η Γιολάντα Πατεράκη γεννήθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε αγγλική φιλολογία και είναι διπλωματούχος πιάνου. Είναι 35 χρόνια Γενική Γραμματέας της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας, μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

΄Εχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια λογοτεχνίας και έχει πραγματοποιήσει πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Έχει μεταφράσει πολλά μυθιστορήματα και θεατρικά έργα από τα Αγγλικά.

΄Εχουν εκδοθεί 50 βιβλία της και έχει κερδίσει 18 Πανελλήνια Βραβεία και Διακρίσεις. Το έργο της: Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ -Σύρα, πήρε το Α΄ Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1979 και μπήκε στον Διεθνή Τιμητικό Πίνακα της ΙΒΒΥ (1980). Το 1983 βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Το 2000 τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου με το Βραβείο Πηνελόπης Δέλτα και το 2009 τιμήθηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το Βραβείο Τατιάνας Σταύρου για τη μέχρι τώρα προσφορά της στα παιδιά.

Συμμετοχή 10 χρόνια στα:
Αθηναϊκά Ημερολόγια (Στρατή Φιλιππότη)
Ημερολόγιο του Αρχιπελάγους (Στρατή Φιλιππότη)

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

 

SOCIAL