Κατερίνα Ραμανδάνη

ΦΩΤΟ Ραμανδάνη

Γεννήθηκα στην καρδιά της απέραντης πρωτεύουσάς μας, την Αθήνα, όταν ο πρώτος άνθρωπος πατούσε το πόδι του στο φεγγάρι για πρώτη φορά.
Οι γονείς μου χάρηκαν που το πρώτο τους παιδί ήταν κορίτσι και θα μεγάλωνε στην εποχή της προόδου και της τεχνολογίας.
Πέρασα τα εφηβικά μου χρόνια, στην ωραία συμπρωτεύουσα, τη νύμφη του Θερμαϊκού, την όμορφη Θεσσαλονίκη, μα έχω τις καλύτερες αναμνήσεις μου απ΄ το πανέμορφο χωριό των αιωνόβιων πεύκων και της διάφανης γαλανής θάλασσας της Χαλκιδικής, το μαγικό Πευκοχώρι, απ’ όπου κατάγονται οι γονείς μου.
Οι εικόνες κι οι εμπειρίες από την παιδική μου ηλικία, είναι γεμάτες γέλιο, χαρά, ξεγνοιασιά, ποτισμένες με γερές δόσεις αισιοδοξίας, που αντλούσα από το φιλικό περιβάλλον και την οικογενειακή θαλπωρή.
Οι πολλές περιπλανήσεις μου, σε διάφορους τόπους της πατρίδας μου, λόγω ειδικών συνθηκών αλλά και τα ταξίδια μου στο εξωτερικό, μου εμφύσησαν αγάπη για την πατρίδα μου και με βοήθησαν στο να έχω ανοιχτό μυαλό.
Εμπνευστής και πρώτος δάσκαλός μου υπήρξε ο πατέρας μου. Σταθμός μεγάλος στη ζωή μου, ο άντρας της καρδιάς μου, το αντίδοτό μου στα καθημερινά προβλήματα. Καρποί της ζωής μου είναι οι δυο γιοι μου, ένα γερό συμβόλαιο, αδιαπραγμάτευτο. Τη μεγάλη δύναμη όμως για να στέκομαι όρθια, χρόνια τώρα, αντλώ από τη μητέρα μου.
Σεμινάρια στη διάρκεια της ζωής μου έχω παρακολουθήσει πολλά και ακόμη συνεχίζω μιας και είμαι ανήσυχο άτομο. Καθοριστικά με προσδιόρισε, ως συγγραφέα, ο επιτυχημένος κύκλος σεμιναρίων της γνωστής λογοτέχνιδας Π. Τραυλού. Η εργασία μου θεωρώ ότι είναι ένα μέσο καθαρά βιοποριστικό και τίποτα περισσότερο, ενώ το πνευματικό μου έργο είναι η αναπνοή μου κι η ισορροπία μου μέσα στη ζούγκλα του σύγχρονου «γίγνεσθαι». Αρχή μου είναι να βαδίζω σε δύσκολα μονοπάτια, γιατί πιστεύω ότι τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς.
Έχω γράψει δυο ποιητικές συλλογές: «Ο σφυγμός μου ακουμπάει πάνω σου» και «Θελξιέπεια» και τρία μυθιστορήματα: «Σημάδι εκ γενετής», «Βασιλιάς ή σκύλος» και «Διπλός ψυχισμός» (αστυνομικό).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ