Με σεβασμό στο βιβλίο!

Διεύθυνση:
Χαριλάου Τρικούπη 41, 106 81, Αθήνα

Mail:
info@angelakis.gr

Τ. Επικοινωνίας:
210 3826220

Q U A S A R
 x 
Το καλάθι σας είναι άδειο.
Εκτύπωση

Μυστηριακή αριθμοσοφία

με μεταφορικά Αποστολή στη διεύθυνση για 2,50 €
Βασική τιμή με ΦΠΑ 14,00 €
Τιμή πώλησης 12,60 €
Περιγραφή

Στον ευρύ διάλογο του ανθρώπου με το Σύμπαν η Αριθμοσοφία είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας. Αναζητά την Αλήθεια, δηλαδή τον τρόπο ενέργειας του Πρώτου Νου, της Oυσίας, προκειμένου να φέρει από το χάος και την ανυπαρξία, την τάξη και την αρμονία, κοσμώντας με κάλλος τους μορφοποιημένους κόσμους. Ο αριθμός που εκφράζει μία συγκεκριμένη εξωτερική ποσότητα στο πεδίο της Αριθμητικής, διαθέτει ταυτόχρονα και μία αφηρημένη εσωτερική έννοια στην Αποκρυφολογία. Η αποκάλυψη αυτής αποβλέπει στη βαθιά γνώση του θεϊκού, του νοητού και του υλικού κόσμου.
Στο παρόν σύγγραμμα η Μυστηριακή μελέτη των αριθμών αρχίζει με το Ένα, το Αυθύπαρκτο Αρχικό Αίτιο και ολοκληρώνει τον αναμορφωτικό κύκλο με το μηδέν, το «μη είναι» την εκπόρευση της νέας φιλοσοφικής θεωρίας της φυσικής.
Ο μαθηματικός αριθμός των Πυθαγορείων, ο ιδεατός του Πλάτωνα και ο ειδητικός του Αριστοτέλη ως σημεία, φωνή και λόγος της διανόησης δομούν τον σύγχρονο μαθηματικό λόγο, που ως επιστημονικός λογισμός αποτελεί ένα μέσο γνώσης μαζί με τη διαίσθηση, την ενόραση και τη θρησκευτική πίστη. Η αρμονική συνύπαρξη αυτών θυμίζει την πυθαγόρεια πρωτοτυπία της διασύνδεσης ανάμεσα σε επιστήμη, τέχνη και θρησκεία.

ISBN:
978-960-616-227-5
Ημ. Έκδοσης:
2021
Βιβλιοδεσία:
Χαρτόδετο
Διαστάσεις:
24x17cm
Αριθμός Σελίδων:
248

SOCIAL